Κεφάλας Φραγκίσκος – Φωτογράφος

fragiskos kefalasΓεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Κατοικεί στην Πάρο από το 1993 διατηρώντας δικό του φωτογραφικό κατάστημα στην Μάρπησσα.

Ασχολείται δημιουργικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ επαγγελματικά ασχολείται χρόνια με φωτογραφικά πορτραίτα, διαφημιστική φωτογράφηση και φωτογραφίες γάμων και βαπτίσεων.
(Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των:
Ryan  & Jessica Schembri,  καθώς και του David Beckstead από τους σημαντικότερους και βραβευμένους φωτογράφους Γάμου στον κόσμο)

Οι λόγοι της αγάπης του για τη φωτογραφία είναι η ιδιαίτερη διάσταση που έχει η σχέση της φωτογραφίας με τον χρόνο, η αίσθηση ότι ο φακός της φωτογραφικής μηχανής αιχμαλωτίζει την κίνηση , κυριεύει και κυριαρχεί στη χρονική στιγμή.

Τα φωτογραφικά θέματα που προτιμά είναι τοπία και εικόνες μέσα από την καθημερινότητα , εικόνες που μπορεί να συναντήσει σ΄ένα περίπατο, εικόνες όπως ένα τοπίο, ένα πρόσωπο όμορφο, ένα πρόσωπο γέρικο ένας παλιός  σοβάς,,, αντιθέσεις της φύσης που βρίσκονται απαρατήρητες ανάμεσα μας και η μαγεία όλων αυτών βρίσκεται στην ανακάλυψη τους. Εικόνες που με τα φωτογραφικά μέσα μπορούν να χαρίσουν απίστευτη συγκίνηση στο θεατή.

Στην τελευταία  του  έκθεση  παίζει με την τεχνολογία! Αλλάζει λεπτομέρειες στις φωτογραφίες του δίνοντας τους νέα διάσταση ! Το θέμα είναι ελεύθερο και παρουσιάζει τα έργα του με τίτλο "στιγμές έμπνευσης’"

 

Εκθέσεις :

  • "Χρώματα και σκιές Αιγαίου"    Μάρπησσα 2005
  • "Στιγμές έμπνευσης"   Μάρπησσα 2006


Frank Kefalas – Photographer

Born in 1969 in Athens. He studied photography in A.K.T.O.  school of photography and now he lives in Paros since 1993. Frank is the owner of the ‘’photo frank digital center’’ in Marpissa. He adores the digital technology and thru it he discovered his new hobby .the adobe Photoshop.  He likes to work with it changing details on his photos and giving them new dimension!

Exhibitions:

  • "colors and shadows of Aegean" Marpissa 2005
  • "moments of inspiration"  the subject is free! Μarpissa 2006